Att marknadsföra sig själv

Som enskild näringsidkare är det viktigt att se till att hela tiden marknadsföra sig själv. Man är ju beroende av att hela tiden attrahera nya klienter och detta kräver både tid och energi. Det finns några knep att använda sig av för att nå ut till en bred men relevant publik och förhoppningsvis locka till sig nya projekt.

Annonsera i forumfreelancer-606762_960_720

Det finns oerhört många forum på internet så det är inte svårt att hitta ett som behandlar just de tjänster man erbjuder. Jobbar man som översättare eller copywriter finns många forum för just dessa yrken och där har man chans att nätverka både med andra frilansare och med potentiella klienter. Man kan också dela med sig av länkar till sin webbaserade portfolio och på andra sätt visa upp sin talang.

Ta hjälp av sociala medier

De flesta är medlem hos någon av de större sociala medierna som Facebook, Twitter och LinkedIn. Alla dessa fungerar utmärkt för att annonsera sina tjänster och informera vänner och bekanta om att man är ute efter nya klienter. Sociala medier ska inte underskattas eftersom man snabbt kan nå en mycket stor publik via sina vänners vänner.

LinkedIn är speciellt gjord för just klienter och arbetssökande och är ett bra alternativ om man inte vill blanda privat- och arbetsliv. På sidan finns bland annat möjlighet att ladda upp sitt CV så att det alltid finns lättillgängligt när man pratar med personer som är intresserade i de tjänster man erbjuder.

Egen webbsida

Att ha en egen webbsida är i princip nödvändigt nuförtiden. Många söker information på internet och utan webbsida går man miste om många potentiella klienter och det kan göra stor skillnad för inkomsten.

En webbsida kan skapas helt utan förkunskaper. Det finns inget behov av att lära sig någon typ av kodning utan många företag erbjuder webbsidepaket där man helt enkelt klickar i vilket utseende man vill ha på sidan. Hos flera av dessa ingår också domännamn och webhosting så att man lätt kan hålla koll på utgifter relaterade till sidan. Det enda man själv behöver göra är att fylla den med information.